De Keer is een groot agrarisch gebied in Wommelgem en Oelegem/Ranst, een groene long onmiddellijk ten oosten van Antwerpen.  In het kader van het Economisch Netwerk Albertkanaal (ENA) wil de Vlaamse regering hier 200 ha tussen de autosnelweg en het Albertkanaal herbestemmen voor industrie, vooral overslagbedrijven.  

De bewoners van de Keer en de wijde omgeving verzetten zich.  Er zijn talrijke ijzersterke argumenten om het plan af te wijzen.   

De Keer helpen redden? Stuur een mailtje voor een abonnement op onze digitale nieuwsbrief, teken de petitie en of steun ons op BE98 9734 0193 5193 van Red de Keer

Blikvanger

 

Teken en verspreid onze nieuwe petitie! Sinds de oude petitie is een sterk argument nog veel belangrijker geworden: de klimaatwijziging. Alle overheden en wij, burgers, nemen klimaatmaatregelen: ontharden, waterinfiltratie, bossen en hagen planten, open ruimte vrijwaren… En de regering zou hier dan graag 200 ha open ruimte innemen voor beton, fabrieken, nieuwe wegen? 

Bekijk hier onze infosessie van 25/2 over het regeringsbesluit dat op 18 december 2020 alles terug in gang zette. De antwoorden van de vertegenwoordiger van de overheid en onze eerste reacties kan u als pdf downloaden.
 

 

VOLG ONS OP FACEBOOK:

  • VOLG ONS OP FACEBOOK